Повномасштабна війна в Україні розпочалася близько 05:00 24 лютого 2022 року за наказом президента РФ Володимира Путіна.

Вторгнення стартувало з атаки на аеродроми, військові склади у Києві, Харкові та Дніпрі, а також на державний кордон на ділянці з Росією, Білоруссю та окупованим Кримом.

Факти ICTV пропонують до уваги карти бойових дій від Deep State, Institute for the study of war та CTP, які умовно відображають ситуацію в містах України. Також доступна мапа бойових дій liveuamap.com.

Зараз дивляться

Читайте також

Карта бойових дій на 7 березня 2024 року – ситуація на фронті

ЗСУ на фронті

Карта бойових дій в Україні Deep State у режимі онлайн

Умовні позначення на карті:

  • сині ділянки – територія, звідки окупантів вибито;
  • зелені ділянки – територія, звільнена наприкінці березня – на початку квітня;
  • сірі ділянки – територія, яка потребує уточнення;
  • червоні ділянки – територія, захоплена окупантами;
  • чорний колір – територія Криму та ОРДЛО;
  • рожевий колір – територія Придністров’я.

Також на карті Deep State позначені підрозділи ворога, штаби, аеродроми, флот та напрямки атак окупантів.

У жодному разі не використовуйте карту для того, щоб прокласти безпечні маршрути, користуйтеся зеленими коридорами, запропонованими владою.

Карта бойових дій liveuamap.com

На карті можна дивитися в режимі онлайн, де точаться бої в Україні, які території вже вільні від окупантів та інші важливі події.

Позначення кольорів на карті:

  • синій – уряд України, НАТО, інші західні сили;
  • червоний – Росія, Білорусь, Придністров’я.

Ділянки на карті, позначені червоним кольором, – тимчасово окуповані території України.

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Повномасштабна війна в Україні, яка розпочалася 24 лютого 2022 року, має серйозні наслідки і загрозує мирному врегулюванню конфлікту. Вторгнення російських військ на українську територію було несподіваним для багатьох, проте неминуче, у зв’язку з погіршенням відносин між Росією і Україною.

Атаки на аеродроми, військові склади та кордони свідчать про цілеспрямованість і планованість дій російської армії. Це свідчить про довготривалу підготовку до вторгнення і наявність стратегічного плану по зайняттю території України.

Інформаційна підтримка важлива у контексті воєнного конфлікту. Карти бойових дій від Deep State, Institute for the study of war та CTP умовно відображають ситуацію в містах України. Живе оновлення подій на картах liveuamap.com надає можливість стежити за рухом військ, звільненням територій та іншими важливими подіями. Це сприяє більш точному розумінню того, що відбувається на передовій.

Кольорове позначення на карті відображає контролюючі сили на певних територіях. Сині ділянки показують території, звідки окупантів вибито, зелені – звільнені українськими силами наприкінці березня – на початку квітня. Червоні ділянки вказують на території, які захоплені окупантами, а сірі потребують уточнення. Також на карті вказано штаби, аеродроми та напрямки атак окупантів, що є важливою інформацією для аналізу військової ситуації.

Проте, необхідно зазначити, що використовувати ці карти для планування безпечних маршрутів не рекомендується. Офіційні владні структури надають додаткову інформацію про зелені коридори та інші безпечні маршрути, які слід дотримуватися.

Загалом, українська криза набуває руйнівного розмаху, і мирне врегулювання ситуації стає все складнішим завданням. Залучення міжнародних організацій та дипломатичних зусиль може сприяти зупинці воєнного конфлікту та пошуку політичного розв’язання. Однак, наразі перспективи подальшого розвитку ситуації залишаються невизначеними, і тільки час покаже, як складеться подальший хід воєнного конфлікту в Україні.

Джерело: fakty.com.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *