Фото: Генштаб ЗСУ

Протягом минулої доби відбулося 79 бойових зіткнень.

Такі дані станом на 28 січня повідомили в Генштабі ЗСУ.

Більше про те, де точаться бої в Україні та яка ситуація на цей час, дивіться на картах бойових дій.

Зараз дивляться

Карти бойових дій в Україні на 28 січня 2024

Ситуація в Україні на 28 січня 2024

На Куп’янському напрямку нашими захисниками відбито 7 атак ворога біля Синьківки, Табаївки Харківської області та Стельмахівки Луганської області.

На Лиманському напрямку українські воїни відбили 11 атак окупантів неподалік Тернів, Ямполівки, Торського Донецької області та Білогорівки Луганської області.

На Бахмутському напрямку Силами оборони відбито 7 атак противника в районах населених пунктів Іванівське та Кліщіївка Донецької області.

На Авдіївському напрямку українські захисники продовжують стримувати ворога, який не полишає спроб оточити Авдіївку. Наші воїни стійко тримають оборону, завдаючи загарбникам значних втрат. Так, Сили оборони протягом минулої доби відбили 11 ворожих атак біля Степового, Авдіївки та ще 17 атак поблизу Тоненького, Первомайського, Невельського Донецької області.

На Мар’їнському напрямку українські воїни продовжують стримувати противника неподалік Георгіївки та Новомихайлівки Донецької області, де відбито 14 атак.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

На Шахтарському напрямку нашими захисниками відбито 3 атаки окупантів південніше Золотої Ниви та західніше Старомайорського Донецької області.

На Запорізькому напрямку нашими воїнами відбито атаку ворога західніше Вербового Запорізької області.

На Херсонському напрямку Сили оборони надалі продовжують заходи із розширення плацдарму. Попри значні втрати, ворог не полишає спроб вибити наші підрозділи із займаних позицій. Так, протягом минулої доби противник здійснив 2 безуспішні штурмові дії.

Втрати РФ на 28 січня 2024

  • особового складу ‒ близько 382110 (+740) осіб,
  • танків ‒ 6280 (+9) од,
  • бойових броньованих машин ‒ 11671 (+19) од,
  • артилерійських систем – 9097 (+12) од,
  • РСЗВ – 972 (+0) од,
  • засобів ППО ‒ 660 (+0) од,
  • літаків – 331 (+0) од,
  • гелікоптерів – 324 (+0) од,
  • БпЛА оперативно-тактичного рівня – 7041 (+4),
  • крилатих ракет ‒ 1845 (+0),
  • кораблів /катерів ‒ 23 (+0) од,
  • підводних човнів – 1 (+0) од,
  • автомобільної техніки та автоцистерн – 12103 (+31) од,
  • спеціальної техніки ‒ 1436 (+3)

Повномасштабна війна в Україні триває вже 704-ту добу.

За ситуацією в містах можна стежити на інтерактивній карті бойових дій в Україні та карті повітряних тривог в Україні.

Джерело: ISW, Генштаб ЗСУ
Війна в Україні, ЗСУ

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Протягом минулої доби відбулося 79 бойових зіткнень, що свідчить про продовження насильницького конфлікту на території України. У цей час, українські воїни продовжують активно відбивати атаки ворога на різних напрямках. Західна частина країни була особливо зачеплена загарбниками, і Силами оборони вдалося успішно відбити більшість атак противника.

На Куп’янському напрямку захисники відбили 7 атак біля Синьківки, Табаївки та Стельмахівки. Лиманський напрямок також був активним, і українські воїни відбили 11 атак неподалік Тернів, Ямполівки та Білогорівки. На Бахмутському напрямку також були зафіксовані 7 атак противника. Особливою труднощі були на Авдіївському напрямку, де військові зачепилися з загарбниками, що намагалися оточити Авдіївку. Протягом доби Сили оборони відбили 11 атак неподалік Степового, Авдіївки, а також 17 атак поблизу Тоненького, Первомайського та Невельського. На Мар’їнському напрямку українським воїнам вдалося відбити 14 атак, а на Шахтарському напрямку – 3 атаки.

Українські воїни продовжують ставити значний опір противнику та втримувати його агресію. Ворог не полишає спроб вибити українські підрозділи з їхніх позицій на Херсонському напрямку, але захисники надалі змушують його зазнавати втрат. Протягом останньої доби були здійснені 2 безуспішні штурмові дії. Втрати противника також продовжують збільшуватися, і ці дані є важливим показником того, що українські сили стійко тримаються на фронті.

Втрати РФ продовжують зростати не тільки в особовому складі, але і в різних категоріях техніки та артилерійських системах. Втрати особового складу становлять близько 382110 осіб, зокрема 6280 танків та 11671 бойових броньованих машин. Разом із цим, противник також стикається з втратами у літаках, гелікоптерах та інших засобах авіації. Активність українських військових у поєднанні з поступовим зростанням втрат противника може свідчити про важкість, з якою ворог здійснює свої атаки та намагається розширити свої позиції.

На сьогоднішній день, конфлікт в Україні триває вже 704-ту добу. Це означає, що обстановка все ще залишається напруженою та непередбачуваною. Українські сили продовжують захищати свою територію, а противник вперто намагається зайняти нові позиції та розширити свої впливові зони. Ця ситуація вимагає подальшого спостереження та аналізу для визначення тенденцій та можливих розвитків подій.

Джерело: fakty.com.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *