Сучасний смартфон є цінним джерелом інформації про свого власника: онлайн-банкінг, месенджери та паролі, особисті фото і відео. Тому потрапляння гаджету до рук сторонніх осіб є максимально небажаним та, навіть, небезпечним.

Варто дотримуватися певних правил, які зможуть зробити користування гаджетом більш безпечним. Також дуже важливо навчити цим принципам дітей, перед тим, як придбати смартфон.

Основи фізичної безпеки

Смартфони викликають підвищену зацікавленість у різного роду зловмисників, адже цей товар користується підвищеним попитом на вторинному ринку. Щоб уникнути крадіжки, потрібно слідувати таким рекомендаціям:

  • тримайте телефон у внутрішній кишені, ближче до тіла. Фактично ви маєте завжди його відчувати. Рюкзак, задня кишеня штанів і тому подібні місця не підходять для зберігання та перенесення пристрою;
  • у людних місцях під час розмови краще користуватися гарнітурою або ж просто міцно тримайте смартфон, адже злодюжки, користуючись ефектом несподіванки, можуть просто вихопити цінну річ із рук.

Загалом до телефону радять відноситися із такою ж обережністю, як і до гаманця з грошима.

Пароль має бути надійним

Стандартний числовий чи графічний пароль дуже легко зламати. Адже навіть на захисному склі залишаються потертості від постійного вводу певної комбінації. Тому потрібен надійний захист смартфону від стороннього доступу.

Створюйте унікальні паролі, які складаються із комбінації символів, літер та цифр. Але не використовуйте логічні комбінації, наприклад: дата народження, ініціали тощо. Також пароль потрібно змінювати щонайменше один раз на рік.

Ще один спосіб убезпечити свої персональні дані від сторонніх осіб — дворівнева аутентифікація. Додатковий унікальний код або ж код зі смс-повідомлення дають змогу перешкодити намаганням отримати доступ до особистих даних.

Якщо смартфон було втрачено

Ситуації, коли телефон було втрачено, виключити неможливо: загубили, забули в людному місці чи стали жертвою злодіїв. Подія неприємна, але не критична. Головне — дотримуватися певного алгоритму дій:

  • заблокуйте SIM-картку, якнайшвидше звернувшись до оператора мобільного зв’язку;
  • знайдіть можливість відновити доступ до пошти, на яку можуть приходити повідомлення про намагання зайти в той чи інший акаунт. Завжди вказуйте, що це не ви намагаєтеся поновити доступ;
  • зверніться до поліції. Дрібних злодюжок багато, проте не виключено, що саме вам пощастить і гаджет вдасться повернути.

Порада: активуйте функцію віддаленого видалення інформації. У ситуації, коли будете впевнені, що ваш телефон потрапив до рук сторонніх осіб, це дасть можливість знищити на пристрої важливі дані. 

Додаткові рекомендації

Отримати доступ до персональних даних можна навіть без фізичного викрадення смартфону — використовуючи вірусний софт або ж заманюючи довірливих користувачів залишити дані на певному сайті. Тому важливо завантажувати застосунки та програми тільки з ліцензійних маркетів та завжди використовувати антивірусні програми.

Джерело: zolochiv.net

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *