На кінофестивалі Санденс у США документальний фільм “Порцелянова війна” про війну в Україні здобув гран-прі.

Про це повідомляється у соцмережах кінофестивалю.

Стрічка режисерів Брендана Белломо (США) та колишнього військового Слави Леонтьєва (Україна) отримала відзнаку в категорії “Приз журі: Американський документальний фільм”.

“Протистояти тоталітарній агресії необхідно, але зберігати людяність під час нападу – це найвище прагнення. Створення цього фільму, сповненого пафосу і насильства, грибів і дракончиків, саме по собі є таким прагненням”, – зазначило журі фестивалю.

Там додали, що нагородили “Порцелянову війну” за непохитний голос, що лунає зсередини жорстокої війни в Україні та закликає піклуватися про тих, хто готовий пожертвувати своїм життям, щоб захистити свою та нашу людяність.

“Цією нагородою відзначено сміливість та красу народу України”, – відреагував на перемогу режисер Брендан Белломо.

Довідка. Фільм розповідає глядачам про трьох українців, митців порцелянової анімалістики – Славу Леонтьєва, його дружину Аню Стасенко й Андрія Стефанова. Вони залишаються у Харкові, який зазнає російських ударів з першого дня вторгнення, і продовжують творити під час війни: створюють порцелянові фігурки та прикрашають ними зруйновані обстрілами будинки.

Кінофестиваль Санденс (Sundance Film Festival) – найбільший фестиваль незалежного, авторського кіно у США. Проходить щороку в січні, у Парк-Сіті (штат Юта).

Нагадаємо, українські фільми у 2024 році будуть представлені на понад 10 міжнародних фестивалях.

Джерело: donpatriot.news

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *