Фото: Офіс президента

Президент Володимир Зеленський розповів деталі російського ракетного удару по Одесі 6 березня, який відбувся неподалік від його кортежу та делегації, яку очолював прем’єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс.

Як розповів Зеленський в інтерв’ю італійському виданню Rai 1, ракета вибухнула за 300-400 метрів від місцеперебування двох лідерів.

Ракетний удар РФ поблизу Зеленського та прем’єра Греції

За словами президента, росіяни били ракетами з тимчасово окупованого Кримського півострова, тому ракети долетіли до Одеси дуже швидко, а сирени не встигли вчасно сповістити про небезпеку.

Зараз дивляться

– За кілька сотень, десь за 300-400 метрів, був удар балістичною ракетою, – сказав президент.

На момент ракетного удару, каже Зеленський, він разом з очільником грецького уряду перебував у одеському морському порту.

– Я не знаю, по кому був цей удар. У будь-якому разі, це щось неймовірне, коли у нас прем’єр-міністр іншої держави. Я вже не говорю про себе, я кажу про якусь повагу до лідерів інших держав, до людей інших держав. Ви бачите, що від Росії, від Путіна її просто немає, – сказав президент.

Володимир Зеленський додав, що прем’єр Греції Міцотакіс був здивований ракетним ударом.

Ракетний обстріл Одеси 6 березня

Нагадаємо, вранці 6 березня російська армія завдала удару по Одесі, де з офіційним візитом перебували президент Володимир Зеленський і прем’єр Греції Кіріакос Міцотакіс.

Американський телеканал CNN із посиланням на обізнане в ситуації джерело повідомляв, що ракета, випущена Росією, вибухнула за 500 метрів від кортежу президента України та прем’єр-міністра Греції.

Сам Кіріакос Міцотакіс після російського ракетного обстрілу звернувся до Кремля зі словами про те, що Росії не вдасться залякати Грецію, а офіційні Афіни продовжать підтримку України.

Своєю чергою представниця Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк вказувала, що ціллю ракети, ймовірно, не були лідери України та Греції. За її словами, Росія била по одній з будівель припортової інфраструктури, що відбувається регулярно.

Читайте також

Не виключено, що ракетний удар по Одесі 6 березня був націлений на Зеленського та Міцотакіса – ОП

Зеленський в Одесі 6 березня

Джерело: Офіс президента

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело: fakty.com.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *