Національна рада з питань телебачення та радіомовлення проведе позапланову перевірку 5 каналу через ефір з Фаріон. Регулятор прийняв таке рішення після отримання скарг на ефір програми “Рандеву з Яніною Соколовою”, де гостем була Ірина Фаріон. Моніторинг показав, що програма має ознаки порушення закону “Про медіа”, який забороняє дискримінаційні висловлювання. У програмі Фаріон висловила негативне ставлення до російськомовних військовослужбовців ЗСУ. Перевірка відбудеться з 7 по 15 грудня.

Цей випадок також спричинив ряд інших подій. Ірина Фаріон опублікувала лист від кримського студента, який підтримав її позицію щодо української мови. Окупанти затримали студента і оприлюднили його “розкаяння”. Уповноважений з прав людини звернувся до Служби безпеки України щодо Фаріон за розголошення конфіденційної інформації. Студенти вийшли на мітинг з вимогою звільнити Фаріон з університету. СБУ відкрила кримінальне провадження щодо Фаріон за чотири статті Кримінального кодексу.

Команда “Детектора медіа” просить підтримати їх видання, щоб забезпечити якісну журналістику. Вони відновлюють свою Спільноту, де активні люди можуть фінансово підтримати видання і отримувати більше ексклюзивної інформації про українські медіа.

Заголовок: Нацрада перевірить 5 канал через ефір з Фаріон

Цитата автора сайту: “Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.”

Source: detector.media

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *